۱۶ آذر ۹۲ ، ۰۹:۴۰ امیربهادر
سلام
من همسرم شدیدا دچار وسواسه و من و بچه هامون رو حسته کرده. برای رهایی از وسواسش چه باید کرد؟؟؟
پاسخ:
    
     سلام /

     خروج از حد تعادل در هر امری مذموم و ناپسند است. یکی از مشکلاتی که اغلب خانواده ها با آن دست و پنجه نرم می کنند، خروج از حد تعادل برخی از اهل خانواده در زمینه های گوناگون است. کسی که تمام تمرکزش بر روی بخشی جزیی از مسائل روزمره باشد را وسواسی می گویند؛ ممکن است کسی به پاکی و نجسی اطرافش اهمیت بیش از حد و افراطی بدهد و یا دیگری در نماز خواندن و تلفظ حروف و یا حتی ممکن است کسی در دستمال کشی و تمیز کردن خودرو شخصی اش. همه اینها شاخه ای از وسواس است که باید از دست آن خود را خلاص کرد. برای رهایی از وسواس راه های گوناگونی را پیشنهاد می کنند؛ اما یکی از بهترین و بی عارضه ترین راهکارها درمان با نظارت اطرافیان است؛ بدین معنی که سعی شود در کارهایی که در آنها دچار وسواس می شود؛ حدود و شرایط را به دیگری واگذار کند و هرچه او گفت را گوش دهد.

     در زندگانی «مرحوم آیت الله العظمی بروجردی» حکایتی وجود دارد که بهترین نوع و روش درمان برای رهایی از وسواس است. نقل می کنند که ایشان دچار وسواس بودند؛ تا جایی که برای نماز گاهی تا چند بار وضو می گرفتند. استاد ایشان آیت الله «سیدمحمدباقر درچه ای» که از مشکل شاگردش با خبر بود روزی از ایشان می پرسد: آقا حسین مشکل رفع شد؟ و ایشان پاسخ می دهند که: نه استاد شیطان رهایم نمی کند. مرحوم درچه ای می گوید: من تصمیم گرفته ام مشکل شما را حل کنم؛ الآن وضو می گیری با هم به مسجد می رویم. هنگام ظهر و وقت تنگ و استاد ناظر بر وضوی شاگرد؛ تا شاگرد شروع به وضو می کند و صورت را می شوید، استاد می گوید همین کفایت می کند. وضو زیر نظر استاد به صورت حداقلی گرفته شد و استاد فرمود: آقا حسین در وضویت شک نکن! چند روز مرحوم درچه ای خودشان نظارت می کند بر وضوی آیت الله بروجردی برای رفع مشکل وسواس. *

     حقیقتا همین روش، یکی از بهترین و کاربردی ترین روش ها در ترک وسواس است. کسانی که دچار وسواس هستند باید زیر نظر دیگری کارهایی را که در آنها تردید زیادی می کنند را انجام دهند و از وسوسه هایی که به سراغشان می آید حذر کنند. با این روش رفته رفته در موردی که وسواس دارند تعادل ایجاد می شود. اما نکته بسیار مهم این است که کسانی که وسواس دارند زیاد به حرف اطرافیان توجه نمی کنند. برای همین چند نکته را باید در نظر داشته باشیم:

  1. سعی کنیم با آرامش برخورد کنیم و از عصبانیت بپرهیزیم (اگرچه سخت است).
  2. برای درمان عجله و زیاده روی نکنیم.
  3. بر فرد وسواسی فشار بیش از حد نیاوریم.
  4. ترس و دلهره را در زمینه ای که وسواس در آن هست از بین ببریم.
  5. در زمینه وسواس شوخی نکرده و با احترام و جدیت برخورد کنیم.
  6. و شاید مهمترین نکته و اصل این باشد که با فرد وسواسی در خانواده همدلی و همیاری کنیم.

انشالله مشکل حل می شود ؛ فقط باید خودتان و همسرتان بخواهید و در این زمینه تلاش کنید.


* / گلشن ابرار / ج3 / ص234